OVER ONS

OVER ONS

BELGIE-OEGANDA

Pieter woont al zo’n 5 jaar in Oeganda en organiseert samen met zijn lokaal team fietsreizen en actieve rondreizen in Oeganda. 

Naast alle nodige kennis hebben we vele vrienden, partners en connecties in elke regio van Oeganda. We kunnen ons uiterst flexibel opstellen, inspelen op de noden van de klanten en onze reizen zeer persoonlijk benaderen.

DNA ONTDEKOEGANDA

1. Programma's

We vertrekken van onze standaardprogramma’s en breiden dit uit naar jouw noden. Uitbreidbaar qua reisduur maar evengoed qua activiteitsgraad of type accomodaties. Flexibel en op maat!

We verblijven meerder dagen in eenzelfde regio om de streek beter te leren kennen. Zo sleur je niet elke dag met jouw bagage. 

Motorbike viewpoint

2. ACCOMODATIE

Een ideale mix qua overnachtingen – meestal ‘midrange’ maar soms ook net iets wat unieker of juist eens lokaler.

Mid-range’ vertaalt zich als lodges met (vaak) Europese standaard, lekkere keuken en een professionele service. 

Je hebt een kamer met twee aparte bedden met goede matrassen én muskietennetten. Een aparte badkamer is meestal van toepassing en westerse toiletten zijn de norm.  

Double bed

3. ETEN

Ontbijt en avondeten is in de lodges zelf.  We krijgen westerse keuken geserveerd met daarbij ook opties voor vegetariërs. 

Lokale keuken ontdekken we vaak ‘on the road’ en tijdens activiteiten. Tijdens de activiteiten geen energierepen maar verse bananen, mango, ananas en ‘Rolex’.  Water kopen we uit flessen.

Local food

4. ACTIVITEITEN

We combineren safari in Oeganda met heel wat actiefs: een fietstocht, wandeling of bezoekje aan een lokale boer. Canoo op het meer, koffie bij locals en birding met natuur-experten. 

We zitten geen twee weken in een auto maar beleven het land actief. De activiteiten zijn bespreekbaar en aanpasbaar naar gelang ieders conditie – we stellen ons flexibel op.

Chimpanzees

5. AVONTUUR MET LOCALS

We opereren vanuit Oeganda dus kennen het land als de beste. Vergelijk ons niet met een Belgisch reisagentschap dat reizen ‘doorverkoopt’ – kies je voor ons dan kies je lokaal.

Onze gidsen Newton, Jessica, Joel en James staan voor jullie klaar. Op hun beurt betrekken zij ook heel wat locals bij onze reizen.

guide-james-ontdekoeganda

6. BESTE TRAILS

OntdekOeganda is het broertje van AllrideAfrika. We begonnen met fietsers maar bieden intussen rondreizen door Oeganda aan zodat we iedereen kunnen bereiken die ‘Afrika’ wilt ervaren. 

‘Pieter – zo’n fantastische fietsreizen maar ik fiets niet’ kreeg ik vaak te horen. OntdekOeganda speelt hierop in; al blijven we liefst de ‘actieve kaart’ trekken. Onze programma’s, fiets- als wandelroutes zijn zelf opgesteld en we houden deze trails exclusief voor onze klanten. Ontdek … Oeganda!

Logo AllrideAfrika

7. WERKING

Met OndekOeganda focussen we ons op vriendengroepen, gezinnen als studenten/stagiairs. We werken onze brochures in samenspraak met de klant verder uit om tot hun droomprogramma te komen. Om de kosten te drukken reizen we het liefst met groepen van 4 – 10 personen.  Je kan natuurlijk altijd als individu of koppel gaan. Dit komt duurder uit.

We hebben sinds 2023 ook een ‘open wandelreis’ van 11-dagen. Deze zal eind november 2023 doorgaan.

Girls waterfall